ΚΕΕΡΦΑ: «Πανικόβλητη η ΕΛΑΣ στήνει σκευωρίες σε βάρος του Ρουβίκωνα»

«Πανικόβλητη η ΕΛΑΣ στήνει σκευωρίες σε βάρος του Ρουβίκωνα για να συγκαλύψει την βαρβαρότητα της ενώ κάνει τις πλάτες στους φασίστες», καταγγέλλει με ανάρτησή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σχολιάζοντας τις ενέργειες της Αστυνομίας μετά τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικης από αστυνομικούς που επιτέθηκαν σε χώρο αντιφασιστικής συναυλίας στο Ηράκλειο Αττικής

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μελών του Ρουβίκωνα και την παύση κάθε δίωξης της 17χρονης Β.Μ.» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ, καλώντας τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία ΗΣΑΠ του Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη 1/11 στις 18.00. Σημειώνεται ότι οι φασίστες διοργανώνουν φιέστα την 1η Νοεμβρίου με πρόφαση τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη, απευθύνοντας πανευρωπαϊκό κάλεσμα.

«Η κατακραυγή για τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών σε βάρος της 17χρονης Β.Μ. κοντά στην αντιφασιστική συναυλία στο Ν.Ηράκλειο έχει πανικοβάλει τα επιτελεία της κυβέρνησης στην ΕΛΑΣ που αναζήτησαν αποδιομπαίους τράγους στα μέλη του Ρουβίκωνα για την αποτυχία τους να συγκαλύψουν τόσο τον άγριο ξυλοδαρμό όσο και την αγαστή συνεργασία με τους φασίστες», όπως υπογραμμίζεται. Θυμίζουν μάλιστα ότι η ΕΛΑΣ ήταν επιδεκτικά απούσα στην πλατεία του Ηρακλείου Αττικής το 2021, όταν εκδηλώθηκε επίθεση φασιστών σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ. «Τώρα τα λαγωνικά της Ασφάλειας εντόπισαν τα μέλη του Ρουβίκωνα… σε διπλανή περιοχή τάχα να καταδιώκουν τους φασίστες φίλους τους», όπως σχολιάζεται.

«Είναι στιγμές που τα ανοίγματα της ΝΔ στην ακροδεξιά γίνονται σφιχτές αγκαλιές των κρατικών μηχανισμών καταστολής με φασιστικές συμμορίες όπως αυτήν που συστηματικά έχει οργανώσει επιθέσεις στην περιοχή. Ποιοι αλήθεια δεν είδαν τις δεκάδες οπλισμένους ναζί της Κροατίας που διέσχισαν τα σύνορα και κατέληξαν στη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν το Μιχάλη Κατσουρή; Αντίθετα, αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ τρέχουν να απαγορεύσουν, να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού κινήματος για να βοηθήσουν τους πυρήνες των φασιστών να δράσουν μπροστά στις φιέστες μίσους στις οποίες επιδιώκουν να κουβαλήσουν  ναζί από την Ευρώπη. 

Η κυβέρνηση της αστυνομικής βαρβαρότητας που κάνει πλάτη στους ναζί φίλους της την ώρα που μαζί στηρίζουν και χειροκροτάνε την σφαγή χιλιάδων παιδιών στη Γάζα είναι επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων. Είναι δολοφόνοι και είναι  ώρα να την ανατρέψουμε!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να μπουν μπροστά για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να παίζει βρόμικα παιχνίδια καταστολής στηρίζοντας απροκάλυπτα τους φασίστες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί